Live-experterna Takida börjar turnén i Karlstad

image42

Morrissey och Cardigans har gjort det - och Motörhead. Nu är det Takida som ger Nöjesfabriken en anledning att sätta upp "Utsålt-skylten" i entrén. Ett vanligt rockband från Ånge i Västernorrland.
Varför är de så stora?

De spelar rak rock´n´roll med stort hjärta i melodierna och en dos smärta i orden. De är fem halvgamla killar från Västernorrland som startar allsång och får folk i partystämning. Ändå är Takida inte ett band på allas läppar, skivorna säljer ganska dåligt jämfört med stora svenska artister - men när de ska spela i stan rusar publiken till biljettkassan.

- Ja, det är smått otroligt faktiskt. I Värmland har det varit så där i tre års tid - slutsålt och packat med folk både i Karlstad och på andra orter. Nu börjar det bli så i resten av landet också. I Stockholm och Göteborg är det visst också slutsålt.
Kristoffer Söderström sitter i replokalen i Sundsvall. Han är trummis i bandet, den tredje i ordningen, och den som kom in sist i bandet för tre år sedan. Takida bildades 1999 och tog sitt nuvarande namn året därpå efter en mangafigur från serien Silver Fang.

I kväll har Takida Sverigepremiär i Karlstad på en turné som räcker ända fram till jul. Det senaste albumet Bury the lies släpptes i maj i år och låten Halo har blivit en riktig sing-along-singel. De är laddade.
- Det ska bli hur kul som helst att komma ut. Och visst är det skönt att veta att folk kommer, det brukar bli en jäkla stämning! Folk gillar det vi gör - melodibaserad rock med en bra röst på det, säger Kristoffer enkelt.
Han pratar också om det tidlösa i deras musik. Och att de istället för att vara hypade har låtit publiken komma till dem och upptäcka dem själva. Det gör att de håller längre tror Kristoffer Söderström.
- Det spelar ingen större roll var vi spelar. Det har funkat lika bra på allt från mindre krogar till stora festivaler - det är helt galet!
Men sant.


Skriver Anna Sims, ntw.se

Läs recensionen från Nöjesfabriken HÄR. (öppnas i nytt fönster)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0